onsdag 11 december 2013

Lunchrast

Jag sitter på jobbet och har lunch just nu så tänkte passa på att uppdatera er hur läget liggertill med willi.

Han skadade ju sig som sagt för ett år sedan. Efter ett tag fick vi det konstaterat att det var en hovbensfraktur. Det satt på ett så pass "bra" ställe att willi bör bli helt återställd.

Willi fick stå på box vila i ett par månader ( han stog ute i en liten hage, stor som en box där han va lugnare). I juli åkte vi på återbesök och då fick han gå i en lite större hage. Dock så tyckte han att det va på tok för tråkigt och hoppade?! Över staketet till hagkompisen. Vi lät han gå där, hellre att han rör sig mer än att han hoppar över staketet.

Efter ett tag fick vi börja skritta på honom. Det började med 10 minuter som vi jobbade upp till en timme till slut. Willi va så lugn och fin. Gjorde ingenting! En riktig klippa!

Den 1a oktober var vi på återbesök igen. Då fick vi i stryktipset om att vi skulle fortsätta skritta 4 veckor sedan kunde vi börja trava en minut på rakt spår i 2 veckor. Sedan 3 minuter i 2 veckor osv till januari någon gång. Hade vi inte märkt några konstigheter under tiden kunde vi börja rida som vanligt och vi behövde inte komma tillbaka.

Där ligger vi nu, vi håller på att trava. Dock så ligger ingen sadel bra längre och han har blivit tokpigg och busar,skenar och hittar spöken överallt.  Nu när det är snörhalt ute vill jag inte riskera något så han vilar nu.  Vi ska försöka komma på ett sätt att ta oss till ridhuset några gånger i veckan så att vi kan komma igång lite mer på säkert underlag. Vi har ju ingen transport längre.

 Nu vet ni lite mer om hur det ligger till iallafall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar